منظور از کلاس های مالیاتی یا Steuerklassen چیست؟

منظور از کلاس های مالیاتی یا Steuerklassen چیست؟

کلاس های مالیاتی توسط اداره امور مالیات (Finanzamt) تعیین می شود و شامل ۶ دسته هستند.‌ به طور کلی همه افرادی که با یک کارفرمای مشخص قرارداد دارند و برای او کار می کنند در یکی از شش کلاس مالیاتی تعریف شده قرار می گیرند.
به این ترتیب کارفرما می تواند متناسب با اصول حاکم بر کلاس مالیاتی کارمندان خود، مالیات بر حقوق و دستمزدها را محاسبه کند. معیارها مختلفی برای تعیین کلاس مالیاتی هر فرد وجود دارد. اما به طور کلی مهمترین معیار برای این منظور درآمد ماهیانه است و همه کارمندان بر حسب درآمد ماهیانه خود در یکی از ۶ کلاس های مالیاتی قرار می گیرند. در ادامه مروری بر ۶ کلاس مالیاتی تعیین شده توسط Finanzamt خواهد شد.

کلاس های مالیاتی

کلاس مالیاتی اول

همه کارکنان بیوه، مطلقه و مجرد که تنهایی زندگی می کنند در کلاس مالیاتی اول قرار می‌ گیرند.

کلاس مالیاتی دوم

کلاس مالیاتی دوم؛ به پدرها و مادرهایی که با فرزند مجرد خود در یک آپارتمان زندگی می کند و همچنین پدرها یا مادرهای مجردی که مجبور به پرداخت هزینه زندگی کودک خود نیز هستند، تعلق دارد. کسانی که شرایط قرار گرفتن در کلاس مالیاتی دوم را دارند، اما در حال حاضر مالیات بیشتری پرداخت می کنند، می توانند با تکمیل درخواست فرم کاهش مالیات بر حقوق و دستمزد و تقدیم آن به اداره امور مالیات، خواستار کاهش مالیات بر درآمد خود شوند.

کلاس های مالیاتی

کلاس مالیاتی سوم

کلاس مالیاتی سوم؛ به مردان یا زنانی تعلق دارد که همسران شان فوت کرده است و هنوز تجدید فراش نکرده‌ اند. البته ناگفته نماند که این دسته از زنان و مردان فقط در سال اول و دوم بعد از فوت همسر در کلاس مالیاتی سوم قرار می گیرند.
آن دسته از زوجینی که درآمد بسیار پایینی دارند و یکی از آنها نیز بیکار است، در کلاس مالیاتی سوم قرار دارند. البته زوج یا زوجه ای که فاقد کار و درآمد است به تنهایی در کلاس پنجم مالیاتی جای می گیرد.

کلاس مالیاتی چهارم

همه زوجین متاهل، بلافاصله پس از تشکیل زندگی مشترک در کلاس مالیاتی چهارم قرار می گیرند. البته این شرایط برای زوجین ها زمانی معتبر است که آنها تقریباً حقوق مشابهی داشته باشند.

کلاس های مالیاتی

کلاس مالیاتی پنجم

در کلاس پنجم مالیاتی آن دسته از مردان و زنان متاهلی قرار دارند که همسرشان جزو کلاس مالیاتی سوم به شمار می رود.

کلاس مالیاتی ششم

کسانی در کلاس مالیاتی ششم قرار می گیرند که علاوه بر شغل خود منابع درآمدی دیگری نیز داشته باشند.

کلاس های مالیاتی

نکات پایانی

نکته مهمی که در انتهای مطلب باید به آن اشاره شود این است که کلاس مالیاتی هر فردی با تغییر شرایط و وضعیت زندگی او قابل تغییر است. به عنوان مثال زوجینی که در کلاس مالیاتی چهارم قرار دارند در صورت طلاق و یا فوت همسر می‌ توانند برای تغییر کد کلاس مالیاتی خود اقدام کنند.
همه کسانی که قصد تغییر کد کلاس مالیاتی خود را دارند و یا می ‌خواهند، کلاس مالیاتی خود را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار دهند، می ‌توانند به صورت آنلاین از طریق سایت ntrag auf Steuerklassenwechsel bei Ehegatten/Lebenspartnern اقدام کنند.
البته ناگفته نماند که هر فرد در طی سال فقط یک بار حق تغییر کلاس مالیاتی خود را دارد و همه متقاضیان تغییر کد کلاس مالیاتی باید قبل از ۳۰ مارس وارد عمل شوند. نکته دیگر اینکه کلاس مالیاتی فقط برای کارمندان تعریف شده است و از کسانی که کارمند نیستند و به صورت مستقل کار می‌ کنند مالیات بر حقوق و دستمزد اخذ نمی‌ شود.

منظور از کلاس های مالیاتی یا Steuerklassen چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
×

پذیرش تحصیلی، مشاوره مهاجرت ، مشاوره ویزای کار اروپا

×