زندگی در یک کشور اروپایی پیشرفته و مدرن مانند آلمان، آرزوی بسیاری از کسانی است که در کشورهای جهان سوم زندگی می کنند. ما امروز و در این متن در خصوص ابهاماتی که در خصوص گرفتن پاسپورت کشور آلمان وجود دارد، نکاتی را با شما در میان خواهیم گذاشت. حق شهروندی و پاسپورت_آلمانی
اگر سوالی در مورد گرفتن حق شهروندی کشور آلمان دارید، سوال خود را از یکی از ادارات زیر بپرسید:
der #Ausländerbehörde Ihrer Stadt oder Gemeinde
(den Jugendmigrationsdiensten (JMD
(der Migrationsberatung für erwachsene Zuwanderer (MBE
der Stadt- oder Kreisverwaltung
شرایط درخواست حق شهروندی و پاسپورت_آلمانی:
۱-شرایط سنی
افرادی که در سن زیر ۱۶ سال قرار دارند، نمی توانند خودشان برای گرفتن پاسپورت کشور آلمان اقدام کنند؛ والدین این گروه، درخواست دریافت پاسپورت آلمانی را ارائه می دهند. کسانی که بیش از ۱۶ سال سن دارند، نیازی به والدینشان ندارند و خودشان می توانند این درخواست را تقدیم کشور آلمان کنند.
۲- نوع اقامت
انواع اقامت دائم در کشور آلمان به ۳ دسته تقسیم بندی می شود:
دارندگان اجازه اقامت دائم Unbefristete Aufenthaltserlaubnis
دارندگان اجازه اقامت موقت befristete Aufenthaltserlaubnis
دارندگان کارت آبی Blau Karte EU
۳- تست تابعیت آلمان
برای آنکه حق شهروندی کشور آلمان را بگیرید باید در تست تابعیت آلمان که به آن Einbürgerungstest گفته می شود، شرکت کرده و در آن قبول شوید.
۴- مدت زمان اقامت
کسی که می خواهد حق شهروندی کشور آلمان را دریافت کند، باید ۸ سال به صورت قانونی در این کشور زندگی کند. برای کسانی که پناهنده این کشور شده اند، این ۸ سال از زمانی شروع می شود که درخواست پناهندگی خود را اعلام کرده اند. در مورد مدت زمان اقامت و گرفتن حق شهروندی کشور آلمان به نکات زیر توجه داشته باشید:
متقاضیانی که مدرک زبان B1 دارند، با ۷ سال زندگی در کشور آلمان می توانند برای گرفتن پاسپورت اقدام کنند.
کسانی که مدرک B2 داشته باشند، این مدت زمان، از ۸ سال به ۶ سال کاهش پیدا می کند.
دارندگان مدرک زبان C1 در صورت ۵ سال زندگی در این کشور، می توانند برای گرفتن اقامت اقدام کنند.
حق شهروندی و پاسپورت_آلمانی
۵- توان مالی
کسی که می خواهد پاسپورت کشور آلمان را دریافت کند، می بایست بدون وابستگی به کمک های دولتی، هزینه زندگی خود و خانواده اش را پرداخت کند. کمک های دولت می تواند به دو شکل Sozialhilfe یا Arbeitslosengeld II باشد.
اگر متقاضی یکی از شرایط زیر را داشته باشد، می تواند از کمک های دولت استفاده کرده و حق شهروندی کشور آلمان را نیز دریافت کند:
اگر فرد، بیکار شود، در حالی مقصر نبوده و Arbeitsucher باشد، می تواند برای گرفتن پاسپورت این کشور درخواست دهد.
افرادی که مجبورند از کودک نوزاد خود مراقبت کنند و به همین دلیل نیاز دارند از کمک های دولت استفاده کنند، می توانند برای گرفتن حق شهروندی کشور آلمان درخواست دهند.
شرکت کنندگان در دوره آوسبیدونگ Ausbildung نیز می توانند برای گرفتن حق شهروندی اقدام نمایند.
دریافت کمک هزینه تحصیل یا مسکن و یا دریافت بیمه بیکاری Arbeitslosengeld 1 تاثیری بر روند دریافت نمی گذارد.
پرداخت ۶۰ ماه Rente Versicherung
۶- به رسمیت شناختن قانون اساسی آلمان
کسی که می خواهد حق شهروندی کشور آلمان را دریافت کند، می بایست سوگند خورده و اعلام کند که به قانون اساسی این کشور متعهد است و این کشور را به عنوان یک کشور آزاد می پذیرد. این فرد باید تعهد دهد برضد نهادهای قانونی و منافع آن اقدامی انجام نخواهد داد.
۷- عدم سابقه کیفری
فردی که می خواهد پاسپورت کشور آلمان را دریافت کند، نباید سابقه کیفری، محکومیت قضایی و دادگاهی سنگین داشته باشد.
اگر فردی در حین درخواست حق شهروندی کشور آلمان، درگیر پرونده دادگاه باشد، روند بررسی درخواست او تا زمانی که نتیجه دادگاه مشخص شود، به تعویق می افتد.
۸-واگذار نمودن تابعیت قبلی
کشورهایی مثل ایران، افغانستان، لبنان، مراکش، سوریه، اریتره, الجزایر، کوبا و تونس می توانند همزمان دو تابعیت داشته باشند. شهروندان سایر کشورها برای آنکه تابعیت این کشور را به دست آورند، می بایست تابعیت قبلی خود را واگذار کنند.
۹- پرداخت هزینه درخواست تابعیت آلمان
هزینه ای که هر فرد بالغ برای گرفتن حق شهروندی این کشور باید بپردازد، ۲۵۵ یورو است. افراد زیر ۱۸ سال که همراه خانواده هستند، در صورتی که منبع درآمدی نداشته باشند، می بایست ۵۱ یورو پرداخت کنند.
یک نکته مهم: اگر فرد نتواند این هزینه را به صورت یکجا پرداخت کند، می تواند به صورت اقساط این هزینه را بپردازد.
کودکان زیر ۱۸ سال و همسر فردی که می خواهد پاسپورت کشور آلمان را دریافت کند، می بایست شرایطی را که در این متن گفتیم ارائه کند. اگر مسئول رسیدگی به پرونده متقاضی اجازه دهد، چنانچه همسر یا فرزندان متقاضی کمتر از ۸ سال در کشور آلمان زندگی کرده باشند، می توانند برای گرفتن پاسپورت اقدام کنند.
یک نکته مهم: اگر در مورد شرایط الحاق فرزندان زیر ۱۶ سال و همسرتان سوالی داشتید، در هنگام ارائه درخواست پاسپورت این کشور، آن را مطرح کرده و فرم هایی که مربوط به ملحق شدن بستگان است را پر کنید. حق شهروندی و پاسپورت_آلمانی