شرایط دریافت ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین و شرایط اجازه کار برای افراد متاهل و مجرد ها به شرح زیر است.
زمانی که یکی از زوجین برای تحصیل در آلمان موفق به اخذ ویزا شود می تواند فرزندان زیر ۱۸ سال و همسرش را نیز به همراه خود به آلمان ببرد.
فرد متاهلی که به واسطه ویزای تحصیلی اجازه حضور در آلمان را پیدا می کند، تنها در صورتی در کنار تحصیل اجازه کار دارد که قانون ایالتی که برای آن ویزای تحصیلی دریافت کرده است منعی برای این منظور در نظر نگرفته باشد. به عبارت دیگر شرایط و ضوابط حاکم بر اجازه کار به همراه تحصیل در ایالات های مختلف آلمان متفاوت است. به نحوی که برخی از ایالت ها به فرد اجازه کار به همراه تحصیل را می دهند. اما برخی دیگر به منظور جلوگیری از افت تحصیلی، دانشجویان را از کار در حین تحصیل منع می کند. البته یک استثنا در این رابطه وجود دارد و آن استثنا این است که همه دانشجویان مشغول به تحصیل در آلمان، در طول دوره تحصیلی خود می توانند نهایتاً هفته ای ۲۰ ساعت کار کنند.
پدرها یا مادر هایی متاهلی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی از کشور آلمان شده اند، علاوه بر خود می توانند برای فرزندانشان نیز اجازه تحصیل رایگان در موسسات و مدارس آموزشی آلمان اخذ کنند.
زمانی که زوج و زوجه همزمان از یک دانشگاه درخواست ویزای دانشجویی می کنند، شانس بیشتری برای برخورداری از ویزای بالاتر خواهند داشت
در کشور آلمان هر دانشجو در ازای یک ساعت کار دانشجویی می تواند حدودا ۸ یورو درآمد کسب کند.
آن دسته از ایالاتی که به دانشجویان اجازه کار می دهند محدودیتی برای انتخاب محل کار ندارند. به عبارت دیگر دانشجویان می توانند در داخل و همچنین خارج از دانشگاه دارای شغل و منبع درآمد باشند.
از نظر نوع شغلی نیز محدودیتی برای کار دانشجویان وجود ندارد و هر فرد می تواند در رابطه با انتخاب شغلی مرتبط با موضوع تحصیلی یا نا مرتبط با موضوع تحصیلی خود آزادانه تصمیم بگیرد.
همه کسانی که با اخذ ویزای تحصیلی وارد آلمان می شوند پس از اتمام دوره تحصیل اگر ۱۸ ماه پس از دریافت مدارک تحصیلی خود شغل پیدا کنند می توانند در آلمان بمانند. البته اقامت دائم زمانی به این دسته از افراد ارائه می شود که بتوانند از لحظه پیدا کردن شغل سه سال با عنوان ویزای کاری در آلمان زندگی کنند و همچنین به مدت ۶۰ ماه مالیات بپردازند.
به طور کلی هزینه متوسط هر فرد برای یک ماه زندگی در آلمان معادل ۶۵۰ یورو است. البته در شهرهای بزرگی نظیر هامبورگ و مونیخ این رقم بالاتر رفته و گاها از ۸۰۰ یورو نیز تجاوز می کند.
خوشبختانه برای تحصیل در دانشگاه های آلمان نیازی به پرداخت شهریه نیست. اما دانشجویان آلمانی برای فراهم کردن دیگر مخارج تحصیلی خود نظیر هزینه های اداری و ایاب و ذهاب هر ترم حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ یورو هزینه می پردازند
کسانی که می خواهند از دانشگاه های آلمان پذیرش بگیرند بهتر است بدانند که پروسه انجام این اقدام حداقل به ۳ ماه زمان نیاز دارد. همچنین پروسه انجام ویزای دانشجویی آلمان بین ۸ الی ۱۰ هفته زمان خواهد برد. البته در حال حاضر در اقصی نقاط دنیا افراد زیادی هستند که قصد دریافت ویزای دانشجویی آلمان را دارند. همین تقاضای بالا سبب شده است که هزینه ها نیز بالاتر بروند.
آن دسته از افرادی که تمایل دارند در دانشگاه های آلمان به زبان آلمانی تحصیل کنند برای آنکه بتوانند برای اخذ ویزا اقدام نمایند، حتماً باید مدارک زبان آلمانی سطح ۱B نیز ارائه دهند. به عبارت دیگر برای این دسته از افراد برخورداری از مدرک زبان آلمانی سطح B1 اجباری است.
تا زمانی که متقاضیان اخذ ویزای آلمان موفق به دریافت مدرک زبان آلمانی B یک شوند پذیرش و ویزای تحصیلی آنها قابل آپدیت بوده و باطل نمی شود.
آن دسته از دانشجویانی پذیرش از پروگرام های انگلیسی دارند از ارائه مدارک زبان آلمانی سطح B1 به سفارت معاف هستند.
امکان اقدام جهت پروگرام های انگلیسی زبان برای کسانی مقدور است که معادل سازی لیسانس بالای ۱۵ سال داشته باشند. البته کسانی که معدل معادل سازی زیر ۱۵ دارند نیز می توانند برای این منظور اقدام کنند منتهی شانس آنها برای گرفتن پذیرش انگلیسی زبان بسیار کم است.